Girişimcilik ve İşletme Yönetimi;
Girişimcilik nedir? Bu kavram, en genel ifadeyle kar amacı ile riski üstüne alan ve iş kuran kişinin yaptığı atılımdır. Girişimcilik son yıllarda her yer sıkça bahsedilen bir konudur. Teknolojinin gelişimi ile birlikte insanlar kafalarındaki projeleri hayata geçirmek için atılımlar yapmaya başladılar. Kurumsal şirketlerdeki çalışma şartlarının ağır olması ve daha fazla para kazanma düşüncesi genel olarak insanları yeni girişimler yapmaya itiyor.
Girişimci Kime Denir?
Girişimci, mal ve hizmet üretimi yapmak amacıyla üretim unsurlarını en kazançlı koşullar altında bir araya getiren kişiye denir. Risk alır ve iş projesini hayata geçirir. Girişimci olan kişi hem para kazanır ama aynı zamanda ekonomik bir değer üretir. Başka kişilere de istihdam sağlar. Yetenek, birikim ve cesaret özelliklerinin birleşimi girişimciyi meydana getirir.
Girişimcide Olması Gereken Nitelikler
Girişimcilik ve iş kurma konusunda kişi sağlam ama cesur adımlar atabilmelidir. Kendine güvendiği ve birikim sahibi olduğu konuda iş kurmalıdır. Girişimci; öngörü sahibi olabilmeli, gerektiğinde geri adım atıp yeniden başlayabilmeli ve yaptığı işin tüm sorumluluğunu üstlenebilmelidir. Bunun yanı sıra kuracağı işin sonuçlarını iyi bir biçimde değerlendirebilen, yaratıcı, iyimser ve sürekli yeni fikirler üreten biri olmalıdır. Genel olarak girişimci olan kişi başkalarını motive edebilmeli ve liderlik vasıflarına sahip olmalıdır. Başarı güdüsü ve tutkusu olan kişiler ideal birer girişimci olabilir. Ayrıca bu kişiler var olan fırsatları görebilmeli, işini çok sevmeli ve yeni fikirlere açık olmalıdır. Bu kişiler bağımsız çalışmaktan hoşlanır, kazanç alanlarını iyi tespit eder, toplumsal amaçlar için yatırım yapar, istihdam sağlar ve kendi yeteneklerine paralel iş kolları kurmak isterler. Girişimci ve girişimcilik örnekleri incelendiğinde bu özelliklerin olduğu gözlemlenebilir.
Markaların Girişimcilik Tanımları
Apple girişimciliği; eski kuralları çağdaş yeniliklerle yorumlayan ve aksiyona geçiren beceri olarak tanımlar. Microsoft; fayda ve prestij odaklı tüm eylemlerin kesiştiği nokta olarak ifade eder. Pfizer; bireyle yetinmeyen, siyaseti kamu yararı aksiyona yönlendiren beceri olarak tanımlar. İkea; fikir üreten sıra dışı yöntemleri takdis eden anlayış der. Google ise; geçmişi gelecekle birleştiren ve şimdiyi yaratan yetenek olarak ifade eder.
Burada vereceğimiz eğitim ile iş kurma,sürdürebilirlik ve işletme yöneticiliği anlatılacaktır. Ayrıca verilecek eğitim müfredatı KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ MÜFREDATIDIR.
Dersimizin toplam süresi 10 ders (10 SAAT'DİR). Derslerimiz uzman akademisyenler tarafından ONLİNE (CANLI) olarak işlenmektedir. Derslerde katılımcılar soru ve bildirimde bulunabilirler. Katılımcılara eğitim sonunda başarı sertifikaları verilmektedir.
Kayıt Ol Giriş Yap