Mali Tablolar Analizi ve Yöneticiler İçin Finansal Okur Yazarlık ;
İşletmenin faaliyetleri sonucu oluşacak mali bilgileri işletme yöneticileri, ortakları, çalışanları, sendikalar, alıcılar, satıcılar devlet, halk (kamu) elde etmek isteyecektir. Bu ilginin ana nedeni tarafların ekonomik çıkar beklentileridir. Unutulmamalıdır ki; tüm mali tablolar geçmişe yönelik bilgi verir. Analizi yapan kişi ya da kurumlar bu geçmiş verileri değerlendirerek ilgili işletmenin geleceğini tahmin etmeye çalışırlar.
Bu eğitim, bilânço ve gelir tablosu gibi temel finansal tabloları kullanarak işletmelerin geçmişteki, bugünkü ve gelecekteki mali durumu ve faaliyet sonuçları hakkında ne şekilde anlamlı bilgilere ulaşılabileceği açıklamaktadır. Eğitim müfredatı, finansal tablolar ışığında işletmelerin geleceğe dönük stratejiler belirlemesine yardımcı olmaktadır.
Eğitim içeriği;
-
Finansal Tablolar Analizi
-
Bilanço Tablosu
-
Gelir veya Kâr/Zarar Tablosu
-
Karşılaştırmalı Tablolar Yöntemi
-
Dikey Yüzde Yöntemi
-
Eğilim (Trend) Yüzdeleri Yöntemi
-
Rasyo (Oran) Analizi
-
Dupont Modeli
-
Borçlu Firmanın Bilançosundan Elde Edilebilecek Sinyaller
-
Finansal Planlama ve Hazırlanmasındaki Yöntemler
-
Finansal Planlamanın Faydaları
-
Proforma Bilanço ve Gelir Tablosu
-
Satış Yüzdeki Yöntemi
-
Oran (Rasyo) Yöntemi
-
Regresyon Yöntemi
-
Proforma Mali Tabloların Hazırlanmasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Dersimizin toplam süresi 10 ders (10 SAAT'DİR). Derslerimiz uzman akademisyenler tarafından ONLİNE (CANLI) olarak işlenmektedir. Derslerde katılımcılar soru ve bildirimde bulunabilirler. Katılımcılara eğitim sonunda başarı sertifikaları verilmektedir.
Kayıt Ol Giriş Yap